Steeds meer vraag naar goedkope uitvaart

Het aantal bedrijven welke een zogenaamde lowbudget uitvaart aanbieden, neemt snel in aantal toe. Dat is ook niet erg verwonderlijk, gezien het immense prijsverschil. Een begrafenis op een traditionele manier kost in Nederland als snel zo’n 7.500 euro, terwijl er lowbuget maatschappijen zijn welke hun diensten aanbieden voor een fractie van dat bedrag. Op dit moment zijn prijzen vanaf 1.200 euro mogelijk en de verwachting is, dat in 2018 de prijzen voor een uitvaart verder omlaag zullen gaan.

De kosten die komen kijken bij een meer traditionelere begrafenis bestaan uit een hoop verschillende onderdelen. Nu de kosten van al deze onderdelen aan het stijgen zijn, kijken steeds meer mensen naar opties om een begrafenis op een andere, goedkopere, manier in te vullen.

Wat zijn de opties om kosten te besparen op de uitvaart?

Wanneer u kosten wenst te besparen op de crematie of begrafenis, zou u ervoor kunnen kiezen om de volgende zaken te vervangen of uit te sluiten;

goedkope uitvaart

 • (Dure) bloemstukken
 • De kist
 • Dranken verzorgd door een externe partij
 • Lunch/hapjes verzorgd door een externe partij
 • Extra tijd in een aula doorbrengen
 • Rouwadvertenties in kranten
 • Vervoer (bijvoorbeeld volg auto’s)
 • Kistdragers verzorgd door een externe partij
 • Rouwkaarten versturen

Bovenstaande voorbeelden zijn exact de zaken welke vaak achterwege worden gelaten door de aanbieders van lowbudget uitvaarten. Voor een lager bedrag, zult u een minder aangeklede uitvaart krijgen. Uiteraard wilt u met al met mogelijke respect afscheid nemen van uw dierbare, maar wie verwacht er eigenlijk dat u duizenden euro’s uitgeeft aan alleen al de kist?

Over the top? Of ‘doe maar gewoon normaal’?

Een uitvaart kan op ontelbare manieren worden ingevuld. Er zijn bijvoorbeeld mensen die de kist naar de begraafplaats laten vervoeren door een helikopter, of een complete stoet klassieke auto’s door de stad te laten rijden. Niet goedkoop, maar iedereen is uiteraard vrij om een begrafenis te organiseren zoals hij of zij wilt. Het kan natuurlijk ook compleet anders, en waarom ook niet?

Zoals al een aantal keer op deze site is beschreven, zijn de kosten voor een begrafenis of crematie al snel een aantal maand salarissen. Niet iedereen heeft dit soort bedragen zomaar klaar liggen en een waardig afscheid kan zeker ook voor minder worden georganiseerd. Het is in ieder geval aan te raden een uitvaartverzekering in overweging te nemen.

Monuta uitvaartverzekering

Monuta uitvaartverzekering

Monuta uitvaartverzekering

 • Verzekerd bedrag € 8500
 • Betaaltermijn: tot 85 jaar
 • Kinderen meeverzekerd

Overall Rating

Monuta uitvaartverzekering Info

 

 

Leave a Comment