levensverzekering

Wat dekt de uitvaartverzekering precies?

Wanneer een familie lid of geliefde overlijdt blijken de kosten van de uitvaart vaak een blinde vlek bij de meeste Nederlanders. Wat dekt de verzekeraar nou daadwerkelijk? Hoeveel moet er bijbetaald worden? Welke aspecten van de uitvaart zitten in de uitvaartverzekering? Dit zijn een aantal van de vragen die veel mensen niet kunnen beantwoorden.

Daarnaast worden de uitvaart kosten vaak bijzonder laag ingeschat, zo laat het onderzoek van budgetvoorlichter Nibud zien. Het blijkt dat circa 30% van de verzekerden geen idee heeft wat precies gedekt word omtrent het uitvaart proces. Wat uiteindelijk kan resulteren in het opzadelen van bepaalde kosten bij familie leden. Ongeveer 66% van Nederlanders is op de een of andere manier gedekt door een uitvaartverzekering. Maar het schokkende nieuws is dat meer dan de helft geen idee heeft of hun zijn gedekt voor de volledige uitvaart kosten.wie betaald

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistieken kost de gemiddelde uitvaart circa 7500 euro, ook al gaan de meeste mensen uit van een kosten post om en nabij de 6000 euro. Het goeie nieuws is dat ruim meer dan de helft van verzekerden hun familie leden niet wil opzadelen met de kosten. Duidelijk dus dat niet alleen het afsluiten van een uitvaartverzekering belangrijk is, maar om ook volledig geïnformeerd te zijn wat het pakket precies dekt.

Geen uitvaartverzekering

Nu wat interessante statistieken over de Nederlanders die geen uitvaart verzekering hebben. Een kwart blijkt overtuigd te zijn dat er genoeg geld word achtergelaten om de uitvaart kosten volledig te kunnen betalen.

Een onderwerp waar veel mensen over verward zijn is de overlijdensrisicoverzekering. Iets minder dan de helft van de Nederlanders denkt dat de alle kosten van de uitvaart door deze verzekering worden vergoed. Het Nibud legt uit, “Deze verzekering is bedoeld om inkomensverlies op te vangen, zodat er geen probleem ontstaat bij het betalen van bijvoorbeeld de hypotheek of de huur.”

Geld ontvangen

Van de ondervraagden gaat meer dan 30% ervan uit dat nabestaanden geld zullen ontvangen in het geval van een natura uitvaartverzekering. Dit is dus absoluut niet het geval. De Natura uitvaart verzekering biedt alleen goederen en diensten aan voor de uitvaart en dus geen geld.

Door de zorgwekkende uitslagen van het onderzoek en om verdere verwarring en problemen te voorkomen heeft het Nibud de verzekeraars gecontacteerd om de consumenten veruit beter te informeren.

Ardanta Uitvaartverzekering

Ardanta Uitvaartverzekering

Ardanta

  • Verzekerd bedrag € 7000
  • Betaaltermijn: tot 80 jaar
  • Kinderen meeverzekerd

Overall Rating

Ardanta Uitvaartverzekering Info

 

Leave a Comment