uitvaart

Zó ziet mijn uitvaart eruit

In Nederland sterven er paar jaar ongeveer 150.000 mensen. Hoe gaan verschillende mensen om met de dood en de uitvaart? Wat is meer in trek, een begrafenis of een crematie? En wat gebeurd er eigenlijk na de dood? Hier een aantal reacties;

Mw. J. Loyen (90 jaar)

Op de vraag ‘ Begraven of cremeren?’ antwoord mevrouw van Loyen; Begraven vindt ik iets triests. Het gevoel om iemand in de koude grond te stoppen zou ik niet kunnen verdragen. Mijn voorkeur gaat uit naar cremeren, zodat je de as een mooi plaatsje kunt geven.

Mevrouw van Loyen zou de japon dragen welke zo haar dochters bruiloft droeg. Al wil ze niet dat mensen de kist in kunnen kijken. Qua muziek laat ze de keuze aan de nabestaanden over, je hoeft er zelf tenslotte niet meer naar te luisteren. Doordat ze christelijk is opgevoed is ze van mening dat er een hiernamaals is, waar ze de mensen tegen zal komen die al zijn overleden.

Dhr. F. Schenau (76 jaar)

De heer Schenau is duidelijk, voor hem is een crematie de enigste optie. Gewoon, omdat hij dit wilt. Op zijn uitvaart mag er best een borrel worden gedronken en niet alleen maar verdriet. De dood hoort erbij. Meneer Schenau wilt er netjes en verzorgd uitzien tijdens zijn uitvaart, net zoals hij dit in het dagelijkse leven doet.

Graag zou hij tijdens zijn uitvaart muziek van Julio Iglesias horen, het maakt hem niet uit welk nummer. Op de vraag of er leven na de dood is, antwoord hij ‘Na de dood is er niets, als ik alle ellende op deze wereld zie denk ik niet dat er een God is’ .

Mw. I. Macleane (33 jaar)

Begraven, is haar antwoord op de eerste vraag. Het is mooi dat er nog een plek is waar mensen heen kunnen met je naam erop. Ze heeft nog nooit nagedacht over de vraag of de uitvaart gevierd wordt of in diepe rouw wordt gehouden. De muziek mag wat haar betreft worden gekozen door de nabestaanden, zodat ze op een mooie manier afscheid kunnen nemen.

Dela uitvaartverzekering

Dela uitvaartverzekering

Dela uitvaartverzekering

  • Verzekerd bedrag € 8750
  • Betaaltermijn: tot 65 jaar
  • Kinderen meeverzekerd

Overall Rating

Dela uitvaartverzekering Info

 

Leave a Comment