Begrafenis

Begrafenisverzekeringen

Een begrafenis brengt verschillende kosten met zich mee. Denk aan de uitvaart plechtigheid, het opbaren in de aula, de kaarten welke verstuurd worden en ook de begrafeniskist. Naast de emotionele impact is er duidelijk ook een financiële impact voor de nabestaanden. Men wil natuurlijk een mooie en goede begrafenis voor de overledene. Om dit mogelijk te maken moeten er natuurlijk wel voldoende middelen zijn. Uiteindelijk moet de rekening wel betaald worden. Wanneer u hier zekerheid over wilt hebben is het slim om een begrafenisverzekering af te sluiten.

Begrafenisverzekeringen kunnen u een geldsom uitkeren bij het overlijden van nabestaanden. Ook kunnen ze in natura de begrafenis verzorgen. Het is een optie waar iedereen eigenlijk voor kiest. Zeker met het oog op de stijgende kosten van een uitvaart. Op deze pagina willen we u meer vertellen over de begrafeniskosten en ook de mogelijkheid om begrafenisverzekeringen te vergelijken. Het wordt zo een stuk makkelijker om de juiste uitvaart verzekering te kiezen.

Wat zijn de kosten van een begrafenis?

Het is vaak een minder prettige verrassing om te ontdekken wat de kosten zijn welke bij een begrafenis horen. Eigenlijk staat u hier nooit bij stil. Waar sommige onderdelen geen hoge bedragen zijn is de som van alles toch vaak al snel 7.000 tot 10.000 euro. Het gaat hier om een standaard uitvaart zonder een dure begraafkist of andere speciale uitgaven. Om welke kosten gaat het precies?

Er zijn verschillende kosten posten waar u aan moet denken bij een begrafenis. Het gaat hier om de basis kosten, zoals de uitvaartverzorger, de kist, eventuele crematie en ook de laatste verzorging van de overleden persoon. Dan zijn er nog de kosten van de kerk of locatie voor de plechtigheid. Er zijn kosten voor het opbaren in het uitvaartcentrum of thuis.  Daarnaast zijn er de kosten van het vervoer naar het rouwcentrum en de plechtigheid of begraafplaats. Tevens zijn er nog de grafkosten en de kosten van de grafsteen. Ook zijn er de rouwkaarten, de advertentie in de krant die mee moeten worden genomen in the kosten.

Begrafenisverzekeringen vergelijken

We willen u graag adviseren om alle mogelijke begrafenisverzekeringen met elkaar te vergelijken. Ontdek welke premies ze hanteren. Ontdek ook welke voorwaarden hierbij horen en wat er wel en wat er niet gedekt is bij deze verzekering. Door te vergelijken is het mogelijk om geld te besparen op de maandelijkse premie. Een paar euro kunnen over vele jaren oplopen tot een hoog geldbedrag. Hieronder vindt u een overzicht van de door ons beoordeelde verzekeraars zoals Nuvema en Dela.

BegrafenisWat is een begrafenisverzekering precies

Wat is een begrafenisverzekering nu eigenlijk? Wanneer we het eenvoudig uitleggen is het een verzekering welke alle kosten van een begrafenis dekt van de verzekerde persoon. We gaven u al de kosten van een begrafenis. In ruil voor de verzekering dient er maandelijks een premie betaalt te worden. Ook kunt u ervoor kiezen om alle premie per kwartaal of per jaar te betalen. Een optie is zelfs om een grote geldsom te storten in een premiedepot, waaruit de premie betaald wordt. Er zijn meerdere opties. Het meest gebruikelijk is echter om iedere maand een premie te betalen aan de begrafenisverzekering.

Waarom voor een begrafenisverzekering kiezen?

De belangrijkste reden voor de meeste mensen om voor een begrafenisverzekering te kiezen zijn de kosten van een uitvaart. Het is belangrijk om zeker te weten, dat de kosten gedekt zijn van de begrafenis. De kosten van een mooie en waardige begrafenis natuurlijk. Ook zijn er vele mensen welke hun dierbaren niet willen opschepen met de hoge kosten en daarom voor een begrafenisverzekering kiezen. Er zijn echter meer redenen om te kiezen voor een begrafenis verzekering, overlijdensverzekering of een levensverzekering.

BegrafenisEen waardig afscheid in uw eigen stijl. Wanneer u een begrafenisverzekering afsluit is het mogelijk om te kiezen voor een verzekering welke goed bij u past. U kunt al doornemen met de verzekeraar wat uw persoonlijke wensen zijn. Krijgt iedereen een kopje koffie met cake na afloop of een maaltijd met broodjes? Ook het vervoer, waar men opgebaard wordt en hoeveel kaarten er worden verstuurd kunnen al besproken worden. Veel mensen vinden het prettig om ook hier nog de regie in handen te houden.

Wat is de toekomstverwachting van de kosten?

Het is goed om stil te staan bij de ontwikkeling van deze kosten in de toekomst. Verwacht u dat deze kosten omhoog zullen gaan, hetzelfde zullen blijven of zelfs dalen? Voor ons staat al vast, dat de kosten alleen maar omhoog gaan. Zeker wanneer de uitvaart over tien tot twintig jaar is of hopelijk nog later natuurlijk. Waar u nu een geldbedrag van 2000 euro zou kunnen gaan sparen voor de begrafeniskosten, kan dit in de toekomst te weinig zijn. Er is dan een tekort om de gewenste begrafenis te krijgen welke u op dit moment voor ogen hebt.

Een begrafenisverzekering kan deze onzekerheid bij u wegnemen. Ze kunnen zorgen voor een uitbetaling in natura. Het betekent, dat alle gewenste zaken uitgevoerd worden volgens afspraak. Het maakt dan niet uit of de kosten hoger zijn geworden van specifieke onderdelen. Het is dan gewoon mogelijk om verzekerd te zijn van een mooie en goede begrafenis. Iets wat natuurlijk van groot belang is.

 

Goedkope begrafenis

Anno 2018 is er een hoop veranderd ten opzichte van vroeger. Zo ook de vraag naar een goedkoper alternatief dan de traditionele uitvaart. Steeds meer begrafenisondernemers richten zich op dit steeds populairder wordende segment. Deze trend is tevens positief voor degene zonder uitvaartverzekering.

Het emotionele aspect

BegrafenisWe hebben ons tot nu toe sterk gefocust op het kosten aspect van een begrafenis en hoe u deze kosten kunt verzekeren. Hier moet ook rekening mee worden gehouden en het is een zeer goede reden om een begrafenisverzekering te kiezen.

Het is echter ook belangrijk om het emotionele aspect niet te vergeten. Wanneer een dierbare overlijdt kan dat een grote impact op je hebben. Zeker wanneer het om iemand gaat waar u veel van hield. Het is dan goed om te weten, dat alles geregeld is. U hoeft zich geen zorgen te maken en u zult op een waardige manier afscheid kunnen nemen van deze persoon. Iets wat zal helpen bij het al uitermate zware rouwproces.

Een waardig afscheid.

Door middel van een begrafenis verzekering af te sluiten kunt u afscheid nemen wat waardig is voor de overledene en waardoor de nabestaanden niet in de financiële problemen komen. Er komen vaak na het overlijden nog zoveel meer andere kosten op de nabestaanden af. Zeker wanneer de overledene de broodwinner was in de familie. Ook zijn er nog tal van andere zaken rondom de erfenis af te wikkelen. Door voor een begrafenisverzekering te kiezen is het mogelijk om u hier geen zorgen over te maken.