Condoleance

Wanneer iemand overleden is dan brengen we onze condoleances over op de nabestaanden. Het kan op vele verschillende manieren vandaag de dag. Zo kunnen de condoleances in persoon worden overgebracht. Ook is het mogelijk om de condoleance per post over te brengen. Het sturen van een kaart is vaak erg persoonlijk en word gewaardeerd. Tegenwoordig worden ook veel condoleances via het internet overgebracht. Het kan gaan om condoleances per email, via social media en ook via een website. Het is goed om bekend te zijn met de verschillende mogelijkheden. Niet alleen om zelf uw condoleances aan anderen over te brengen, maar ook om ze te ontvangen. Graag bespreken we de mogelijkheden.

Niet iedereen kan de plechtigheid bijwonen

Vandaag de dag leven we in een drukke economie en wereld. Iedereen heeft veel te doen en het lijkt alsof er te weinig uren in een dag zitten. We hebben veel zaken waar we aanwezig moeten zijn. Daarom is het niet altijd mogelijk om naar een uitvaart of crematie te gaan. Het is dan echter wel belangrijk om uw condoleances over te brengen. Het is belangrijk om te zorgen, dat uw medeleven wordt overgebracht op de nabestaanden. Ook is het soms belangrijk voor uzelf om de overledene te herdenken. Er zijn vandaag de dag verschillende mogelijkheden om dit te doen.

Condoleances per post

Er zijn meerdere manieren om uw condoleances over te brengen. U kunt bijvoorbeeld per post uw condoleances overbrengen door middel van rouwkaarten. Er zijn volop verschillende kaarten waar u uit kunt kiezen en gebruik van kunt maken. Het is mooi om te zien welke opties er zijn. Er zijn kaarten met een voorgedrukte tekst, teksten welke u zelf kunt schrijven, kaarten in het zwart wit, kleur, met bloemen, landschappen en rustieke prints.

Er zijn volop mogelijkheden. Het is goed om de juiste print te kiezen welke u vindt passen bij de persoon. U kunt de condoleance kaarten kopen in een boekenwinkel, de supermarkt of op de markt. Er zijn veel plekken waar u een Condoleancemooie condoleance kaart kunt aanschaffen. Kies uiteraard een kaart wat het best past bij de overledene en het laatste bericht wat u wilt meegeven.

Wanneer u het druk hebt kun u natuurlijk de kaart ook via het internet verzenden. Het is dan mogelijk om zelf een persoonlijke tekst toe te voegen. U betaalt direct voor de kaart en het verzenden. Het voordeel is dat u geen kaart hoeft te kopen en postzegels. U hoeft zelfs niet naar de postbus te lopen. Het maakt uw leven gemakkelijker en u brengt op een professionele en goede manier uw condoleances over. Voor meer informatie kunt u altijd even kijken op de sites van Yarden of Ardanta.

Condoleances per mail

Tegenwoordig leven we in het digitale tijdperk. Wanneer u iemand kent dan weet u vaak ook zijn emailadres. Het is mogelijk om dus ook per email uw condoleances over te brengen. Het kan met een simpel emailtje waarin u refereert naar een gebeurtenis in het verleden. Ook kunt u een kaart meesturen. Of misschien heeft u een mooi gedicht wat u wilt delen? Er zijn volop mogelijkheden.

Het is zelfs mogelijk om een video te delen met de persoon via email. Ook van de uitvaart zelf. Een nadeel van email is natuurlijk wel, dat u het vaak maar met een persoon kunt delen. Een echte fysieke kaart kan door meer handen gaan en meer mensen een hart onder de riem steken. Iets wat natuurlijk wel fijn en prettig is. Het is echter een snel en effectief medium om uw bericht te versturen en over te brengen. U kunt het naast een normale kaart ook versturen.

Condoleances per social media

Steeds meer mensen delen op het internet via Facebook en Twitter, dat een dierbare persoon van hen is overleden. Het is vaak droevig om dit te lezen. Het is echter goed, dat dit gebeurt doordat steeds minder mensen de krant lezen. De rouwadvertenties in de krant bereiken niet altijd de juiste mensen. Het zijn vaak mensen welke de overledenen niet kennen. Het is dan goed om het bericht via social media te ontvangen.

Hier wordt het vaak gedeeld door mensen welke de overledene kennen. Het is natuurlijk prettig voor de nabestaanden om op deze manier berichten te ontvangen. Social media kan snel veel mensen bereiken. Het is verrassend hoeveel mensen van jonge naar oud aangemeld zijn bij een platform als Facebook of Twitter. Het bereik is groot. Het is ook een medium wat twee richting verkeer kent tussen de plaatser van het bericht en de ontvanger. Hierdoor ontstaat er een goede interactie waar iedereen van kan genieten. Genieten in de vorm van ondersteuning, hulp en geestelijke support. Het is natuurlijk mooi om berichten te ontvangen als hart onder de riem. Ook is het mooi om een ander een hart onder de riem te kunnen steken.

Condoleances via een website

Vandaag de dag zijn er volop verschillende websites waar u uw condoleances kunt overbrengen. U kunt op de site uw condoleances kenbaar maken. Het meest bekende condoleance register is het nationaal condoleanceregister. We bespreken het graag wat nader met u.

Het Nationaal condoleanceregister

Wanneer een dierbare persoon is overleden kunt u dit melden op het nationaal condoleanceregister. Het gaat om de site condoleance.nl. Hier kan iedereen op zijn eigen manier, op een geschikt tijdstip zijn of haar condoleances overbrengen. Het is prettig om zo een uiting te geven aan uw verdriet en ook uw medeleven. Vooral bij bekende mensen zien we daar bezoeken van meer dan tien duizend mensen op de site. Sommige laten een kort bericht achter en anderen storten hun hart uit.Condoleance

De site werkt nauw samen met Twitter en Facebook. Het doorplaatsen van de berichten is hierdoor gemakkelijk en snel te doen. Het is dus mogelijk, dat het bericht duizenden mensen bereikt. De site werkt trouwens ook goed op de smartphone en tablet. Tegenwoordig is men met hun mobiel op het internet zeer actief.

Een sterk punt van condoleance.nl is, dat u na een periode van twee maanden zelf een boek kunt laten maken van alle condoleances. Hierdoor ontstaat er dus een fysiek boek, waar de nabestaanden de condoleances nogmaals kunnen nalezen. Het is erg prettig voor de nabestaanden.

U kunt zelf een account aanmaken op de site en de eerste twee maanden kosteloos gebruik maken van deze dienst. Hierna geldt er een vergoeding. Er zijn meerdere functies op de site zoals, “Hou me op de hoogte”, “Veel gestelde vragen” en “Statistieken”.

De juiste manier?

Eigenlijk is er geen perfecte manier om uw condoleances over te brengen. In onze optiek is het goed om alle kanalen te gebruiken om uw medeleven en verdriet uit te spreken. Het is goed om van uw hart geen moordkuil te maken. Het is ook goed om een ander te helpen in een minder leuke periode van zijn of haar leven. U kunt dit goed zoals hierboven vermeld doen via de post, internet, email en social media. Natuurlijk kunt u ook de uitvaartplechtigheid bezoeken.