Crematie

Crematiecrematie

Steeds meer mensen kiezen voor een crematie in plaats van een begrafenis. Het is een vrije keuze en het is natuurlijk iets waarbij u zichzelf prettig bij moet voelen. Een crematie is verbranden van het lichaam van een overleden persoon. Het gebeurt altijd in een crematorium in Nederland. Men gaat niet naar de begraafplaats bij een crematie, maar naar het crematorium. Hier wordt voor het laatst afscheid genomen van de overledene tijdens de uitvaart. Vervolgens zal het lichamelijk overschot worden verbrandt in het crematorium. De as wordt in een urn gedaan en aan de nabestaanden gegeven.

Het is ook mogelijk om de urn op een begraafplaats te plaatsen. Op deze manier kan iedereen de overleden persoon nog bezoeken. Het is mogelijk om alle kosten bij een crematie te verzekeren in een crematieverzekering. Hierdoor worden de nabestaanden niet met een hoge rekening geconfronteerd. Op deze pagina vertellen we u graag meer over de crematie, de kosten en de mogelijkheid om de crematie te verzekeren.

Wat zijn de kosten van een crematie? 

Voordat we verder ingaan op de voordelen en redenen om voor een crematieverzekering te kiezen zullen we u een overzicht geven van de kosten. Hieronder worden de kosten overzichtelijk weergegeven.

Kosten
De begrafenisondernemer€ 1550
Wanneer het werk in het weekend gebeurt of ’s avondsEr geldt een toeslag
Het opbaren en verzorging van de overledene€ 160
Thuis opbaren€ 400
Opbaren in het uitvaart centrum€ 600
Rouwkaarten voor 100 mensen€ 150 – € 500
Bloemstuk (rouw)€ 100
Vier dragers€ 150 – € 500
Volgauto’s (per auto)€ 200 – € 250
Rouwadvertentie (landelijk dagblad)€ 1.000
Vervoer naar het uitvaartcentrum en naar het crematorium€ 450
Een normale kist (basis)€ 500
Bijeenkomst / Plechtigheid€ 100 – € 1250
Het crematorium€ 1000 – € 1500
De urn€ 75 – € 550
De urn voor vijf jaar in een urnmuur plaatsen€ 350
Het uitstrooien van de as€ 100

 

De totale kosten zijn al gauw 5.000 euro tot 8.000 euro. Hoewel dit lager is dan de kosten van een gemiddelde begrafenis (7.000 euro tot 10.000 euro) gaat het nog steeds om veel geld. Het is goed om hier bij stil te staan. Zorg ervoor, dat u een goede crematie kunt bieden aan de overledene. Een waardig afscheid, wat bij de overledene past.

Wat is een crematieverzekering

Een crematie kost minder geld dan een begrafenis. Er wordt vaak voor een minder dure kist gekozen en ook zijn er geen kosten voor de begraafplaats of de grafsteen. Ondanks dat zijn er wel kosten welke gemaakt worden. We zullen ze zo nader met u doornemen. Het is echter goed om te weten, dat er een crematieverzekering is.

Een crematieverzekering dekt alle kosten welke horen bij een crematie, net als een overlijdensverzekering. Alle rekeningen gaan naar de verzekering bij een natura verzekering. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een uitkering in de vorm van geld. Het is echter minder gebruikelijk.

Een crematieverzekering zorgt voor zekerheid rondom de kosten van de crematie. De verzekeraar betaalt alle kosten in ruil voor een maandelijkse premie. Het is ook mogelijk om de premie per kwartaal of per jaar te voldoen. Het zorgt voor rust, zekerheid en een fijn gevoel. U weet immers zeker dat er een waardig afscheid komt.

Wat is de toekomstverwachting van deze kosten?crematie

Net als bij de begrafenis en uitvaart kunnen we concluderen, dat de kosten van een crematie in de toekomst zullen toenemen. Waar u nu 2.500 euro op een spaarrekening zou kunnen zetten zou dat in de toekomst niet voldoende kunnen zijn voor alle kosten bij een crematie. Hierom is het slim om te kiezen voor een crematieverzekering. Een crematieverzekering in natura neemt namelijk alle zaken op zich. Het maakt niet uit of de kosten met een paar honderd of met een paar duizend euro omhoog zijn gegaan.

Waarom het slim is om een crematieverzekering te kiezen

We kunnen alle logische redenen voor u opsommen. Echter willen we niet stilstaan bij kosten of rekeningen. We willen graag bespreken, hoeveel gemoedsrust een crematieverzekering biedt. U weet nu al, dat alles bij het overlijden verzorgd is. U hoeft zich geen zorgen te maken over hoe de nabestaanden alles gaan betalen. Ook hoeft u niet stil te staan bij hoe alles geregeld wordt. Alles is al rond en gedekt. Het is goed om juist hierover niet stil te hoeven staan.

Wanneer iemand overlijd zorgt dit voor veel emoties. Zeker wanneer het om een dierbare persoon gaat. U wilt dan niet denken aan kisten, crematie, locaties, aantal kaarten of waar u de as gaat uitstrooien. U wilt rouwen, verdrietig zijn en het een plek geven. Het gebeurt vaak zo onverwachts. Zelfs wanneer u het al verwachtte. Het is pijnlijk en u kunt diep bedroefd zijn. Wanneer u dan een crematieverzekering hebt weet u dat dit deel allemaal is afgedekt. U hoeft hier niet over na te denken. Het is mogelijk om u zelf te richten op uw emoties en hoe u hiermee moet omgaan.

De voordelen en nadelen om voor een crematieverzekering te kiezen.

Wanneer u voor een crematieverzekering kiest dan zult u een groot aantal voordelen mogen verwachten. Het kan natuurlijk wat vreemd klinken. Het is echter zo, dat u zeker weet, dat de kosten van de crematie afgedekt zijn. U hoeft u geen zorgen te maken over een waardige crematie en een goed afscheid. Het is ook zo, dat u vooraf alles kunt bepalen. U kunt zo uw eigen uitvaart regisseren, heeft u bijvoorbeeld gedacht aan een testament, wilsbeschikking of de erfenis? Daarnaast weet u ook, dat u uw nabestaanden niet met een hoge rekening voor de crematie opzadelt. Een rekening welke ze mogelijk helemaal niet kunnen betalen. Boven alles zorg u ervoor, dat er rust is.

Een nadeel van een crematie verzekering is de maandelijkse premiebetaling. U weet niet wanneer u zult overlijden en dus ook niet of u uiteindelijk per saldo teveel gaat betalen of te weinig. Het kan zijn, dat u veel meer premie gaat betalen dan de crematie uiteindelijk gekost heeft. Het kan als een nadeel gezien worden.

Maar met een verzekering koopt u zekerheid voor een onzeker gebeurtenis waarvan u hoopt, dat het nooit gebeuren zal. Iedereen zal echter vroeg of laat overlijden. Natuurlijk hoopt u dat het voor uwzelf en al uw dierbaren later is dan eerder.

Een crematieverzekering vergelijken 

We raden iedereen aan om de verschillende aanbieders van crematieverzekeringen en levensvezekeringen met elkaar te vergelijken hier op uitvaartgeregeld24. Zoals de Dela of Monuta verzekeringen. Kijk naar de inhoud van de pakketten, kijk naar de beoordelingen van anderen en kijk natuurlijk ook naar de premie van de verzekering. Hierdoor is het mogelijk om een goede keuze te maken. Een goede keuze voor zekerheid van een waardige crematie.

Ardanta Uitvaartverzekering

Ardanta Uitvaartverzekering

Ardanta

  • Verzekerd bedrag € 7000
  • Betaaltermijn: tot 80 jaar
  • Kinderen meeverzekerd

Overall Rating

Ardanta Uitvaartverzekering Info