Dela Review

Dela Review

Dela is een coöperatie welke geen winstoogmerk kent. Het betekent, dat ze er zijn voor hun leden. De leden zijn tevens de baas bij Dela. Er zijn ondertussen al meer dan drie miljoen leden bij deze verzekeraar. Het belangrijkste voor deze mensen is het krijgen van een goede uitvaart. Ze willen dat alles goed geregeld is rondom de uitvaart.Dela uitvaartverzekering

De uitvaartverzekeringen van Dela zijn waardevast. Dit houdt in dat de verzekeringswaarde meestijgt met de kosten van een uitvaart. Dit is een fijn idee, een uitvaart welke op dit moment bijvoorbeeld nog €10.000 kost, kan over 25 jaar wellicht €30.000 kosten.

Het geeft een goed gevoel om ervoor te zorgen, dat de nabestaanden weinig hoeven te verzorgen rondom de uitvaart. Er is vaak al zoveel te regelen naast de uitvaart. Tevens is het een emotioneel moment, waar u niet aan tal van zaken wilt denken. Bij Dela uitvaartverzekering kun je trouwens ook een overlijdensrisicoverzekering afsluiten.

Dela is al actief sinds 1937 en ze zijn een van de grotere spelers op de uitvaartmarkt in Nederland. Ze werken onder het motto “samen sta je sterker”. Dela kent verschillende uitvaartplannen. De standaard Dela uitvaartverzekering heeft de naam “het uitvaartplan”. Het zorgt voor de verzekering van uw begrafenis of van uw crematie. Het is mogelijk om vooraf uw wensen vast te leggen. Ook wordt er gezorgd voor nabestaanden hulp. Het is immers al een zware tijd na het overlijden van een dierbare persoon. Deze verzekeraar heeft vele jaren ervaring en weet daarom ook precies wat goed is om wel of niet te doen.

Dela heeft 47 uitvaartcentra in ons land en 13 crematoria.

Dela uitvaartverzekering, wat wordt er gedekt?

Bij de Dela uitvaartverzekering zijn de onderstaande zaken verzekerd bij de uitvaart, crematie of begrafenis. Het gaat hier om:

 • De uitvaartverzorger om de uitvaart te begeleiden voor en ook na het overlijdenDela uitvaartverzekering
 • De kist
 • De laatste verzorging van de overleden persoon
 • De volgauto’s
 • Het opbaren van de overleden persoon
 • De dragers van de begraafkist
 • Het condoleanceboek plus het bewijs van het overlijden
 • Luxe rouwkaarten en ook bedankbrieven inclusief de postzegels
 • Een koopsompolis

✅ Bereken uw premie bij Dela

Het Dela uitvaart plan

Er zijn een viertal verschillende soorten uitvaartverzekeringen waar je uit kunt kiezen bij de Dela. Het Dela uitvaartplan is de verzekering waar alle producten en diensten uit worden vergoed.  Laten we de vier plannen bespreken.

Het Plan Basis van Dela

Het pakket heeft een dienstenpakket van 5500 euro. Ook is er 597 euro vrij te besteden. De uitvaart wordt door Dela verzorgd.

Het UitvaartPlan Plus van Dela

Het dienstenpakket is ook hier 5500 euro. Het vrij te besteden bedrag is echter hoger en is 3000 euro. Ook hier wordt de uitvaart door Dela verzorgd.

Het UitvaartPlan Flexibel van Dela

Het is mogelijk om naast het dienstenpakket van 5500 euro te kiezen zelf een flexibel te besteden bedrag te kiezen. De uitvaart wordt door Dela verzorgd.

Het te verzekeren bedrag is minimaal 597 euro. De vaste diensten zijn niet meeverzekerd. Het verzekerde bedrag is later zelf te besteden door de nabestaanden.

Het maakt niet uit welke van de uitvaart pakketten u kiest. Het Basis pakket, Plus pakket, Flexibel pakket of geld pakket. Het helpt om uw nabestaanden een mooie uitvaart te laten verzorgen. Wanneer u een uitvaart in het buitenland wilt is het verstandig om een overlijdensverzekering af te sluiten bij de Dela.

Laten we een toelichting geven op de koopsompolis

Het is mogelijk om bij Dela gebruik te maken van een koopsompolis. Het is dan niet nodig om iedere maand of ieder kwartaal geld te storten. Het zorgt voor meer gemak. Er is ook een winstdelingsregeling bij de koopsom. Wanneer het resultaat positief is dan zal het verzekerde bedrag omhoog gaan. Hierdoor zal de uiteindelijke uitkering stijgen ten opzichte wat u heeft betaald.

 Het uitvaartplan in geld van DelaDela uitvaartverzekering

Het is ook mogelijk om geld uitgekeerd te krijgen wanneer de verzekerde persoon overlijdt. De keuze voor de uitvaartverzorger is helemaal vrij. U kunt dus ook kiezen voor een uitvaartverzorger welke niet verbonden is aan Dela. Kiest u hier wel voor, dan krijgt u een korting van 400 euro.

Het Depositofonds van Dela

Het is mogelijk om ook te sparen bij Dela via een depositofonds. U moet dan wel met minimaal 3500 euro starten. U krijgt hier minimaal 3 procent rente over en maximaal 6 procent. Het is dus geen uitvaartverzekering, maar een vorm van spaarrekening. Natuurlijk is het mogelijk om geld bij te storten gedurende de jaren.

De kosten van een uitvaart berekenen

Het is mogelijk om op de website van Dela te berekenen wat de kosten van een uitvaart zouden zijn. Het kan hier gaan om een crematie of een begrafenis. Het is afhankelijk van de persoonlijke wensen hoe hoog de totale kosten zijn. Vervolgens is het mogelijk om te zien wat de kosten van de Dela uitvaartverzekering zijn per maand.

De voordelen van de Dela uitvaartverzekering

Het grootste voordeel is eigenlijk wel, dat dit bedrijf geen winstoogmerk heeft. Hierdoor zijn er geen hoge premiestijgingen. Het is zo mogelijk om zeker te weten, dat de kosten laag blijven. Het is een voordeel. Het komt vooral omdat ze een coöperatie zijn. Ook is het een voordeel, dat bij Dela alles in natura verzekerd wordt. Hierdoor hoeft u niet bang te zijn voor onverwachte prijsstijgingen, waardoor  het verzekerde bedrag onvoldoende zou zijn.

Mocht u echter voor een uitvaart bij een andere uitvaartverzorger willen kiezen (dan van Dela) dan kan dat ook. Het is dan mogelijk om voor een geld polis van Dela te kiezen. Of voor een overlijdensrisicoverzekering. Beiden maken het ook mogelijk om een uitvaart in het buitenland te laten doen. Eventueel kan er natuurlijk ook een uitvaartverzekering bij een andere verzekeraar afgesloten worden zoals Ardanta of Yarden.

Dela organiseert ook regelmatig evenementen om naar toe te gaan. Ze zijn aanwezig op vele beurzen. Ook zijn er herinneringsbijeenkomsten. Hier kan men overledenen herinneren en zorgen voor een goed rouwproces. Voor sommige mensen duurt dit nu eenmaal langer dan bij anderen, en hier is Dela zich bewust van.

Een goede reputatie en naam

Natuurlijk bestaat een uitvaartverzekering, zoals die van Dela, niet zo lang zonder al haar werk goed te doen. Ze hebben niet voor niets een zeer sterke en goede reputatie opgebouwd door de jaren heen. Het is belangrijk en goed om ook hier op te letten, ook wanneer u een Dela uitvaartverzekering kiest. Dela kent een zeer vakkundige en goede servicedesk om haar leden (en verzekerden) bij te staan. Hierdoor is het mogelijk om voor en na het overlijden van een dierbare de juiste support en antwoorden op dringende vragen te krijgen.

Dela uitvaartverzekering

Dela uitvaartverzekering

Dela uitvaartverzekering

 • Verzekerd bedrag € 8750
 • Betaaltermijn: tot 65 jaar
 • Kinderen meeverzekerd

Overall Rating

Dela uitvaartverzekering Info