Leeftijd premie bepalend

Wanneer u een uitvaartverzekering wilt afsluiten zijn er natuurlijk een groot aantal zaken waar u op let. Het is belangrijk om te kijken naar alle factoren om vervolgens een keuze te maken. Één van de zaken welke we gaan bespreken is natuurlijk de premie. We zullen vooral bespreken waarom de leeftijd premie bepalend is bij een uitvaartverzekering. Het is zo, dat hoe ouder u wordt hoe hoger de premie wordt. Waarom? Het is goed om niet alleen op de premie te letten bij een uitvaartverzekering. Er is meer!

Waar moet u op letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Er zijn een aantal factoren welke van belang zijn om de juiste uitvaartverzekering te kiezen. Het is goed om op deze punten te letten. Laten we ze benoemen om ze dan nader met u door te nemen. Het gaat om:

– De kwaliteit van de uitvaartverzekeraarLeeftijd

– De premie van de uitvaartverzekering

– De nazorg

– Wat doen ze extra?

– Hoe goed is de service?

– Zijn ze aangesloten bij brancheverenigingen en keurmerken?

– Laten we nu de verschillende elementen even afgaan.

Kwaliteit van de uitvaartverzekeraar

Alles valt of staat met de kwaliteit van de uitvaartverzekeraar. Wanneer de kwaliteit slecht is maakt het verder niet uit wat ze doen of hoeveel het kost. Het is goed om te weten wat de kwaliteit is van de diensten van een uitvaartverzekeraar. U kunt dit bijvoorbeeld doen door bij ons reviews te lezen van onder andere Dela, Monuta of Klaverblad. 

Ook is het goed om met andere mensen te spreken welke een persoonlijke ervaring met een uitvaartverzekeraar Leeftijdhebben. Het is goed om de mogelijkheden te ontdekken en om te zorgen voor een eerlijk beeld van een uitvaartverzekeraar.

U kunt de kwaliteit beoordelen door te kijken naar het eindresultaat. Hierbij is vaak de uitvaartverzorger of begrafenisondernemer van belang. Het is de partij welke van doorslaggevend belang bepaalt hoe alles verloopt. Wanneer een uitvaartverzekeraar een goed en uitgebreid netwerk heeft van goede uitvaartverzorgers en uitvaartcentra zal dit goed verlopen. Let hier dus goed op.

Natuurlijk zijn er nog andere randzaken welke het net dat kleine beetje extra bieden. We bespreken deze punten in een andere alinea met u.

De premie van de uitvaartverzekering (op uw leeftijd)

De kosten van een uitvaartverzekering zijn natuurlijk van groot belang om een keuze te maken. Wanneer een uitvaartverzekeraar door de eerste test komt en een goede kwaliteit heeft is het goed om naar de premie te kijken. Hier zitten vaak de verschillen. Soms kan een uitvaartverzekering goedkoop zijn en soms is deze een stuk duurder. Het is goed om daarom de premies te vergelijken.

De leeftijd is voor iedere verzekeraar bepalend voor de hoogte van de premie. Wanneer iemand jong is, dan is de kans dat deze persoon overlijd nog klein. Hij kan hierdoor dus nog een zeer lange periode premies betalen om het verzekerde bedrag bij elkaar te krijgen. Wanneer iemand ouder is, is de dood iets dichter bij. Het klinkt droevig, maar het is de waarheid. Het is de kern van het verhaal, dat de leeftijd bepalend is voor de premie.

Iemand van 80 jaar zal veel meer premie betalen dan iemand van 20 jaar. Zeker wanneer de verzekeraar ervan uitgaat dat de gemiddelde persoon met 85 jaar overlijdt.

Andere factoren welke de premie bepalen is de hoogte van de verzekerde som. Hoe hoger de verzekerde soms is, hoe meer premie u betaalt. U betaalt meer wanneer u 30.000 euro wilt verzekeren dan wanneer u 10.000 euro wilt verzekeren. Het is ook logisch. Wanneer u meer wensen heeft voor uw uitvaart zal het verzekerde bedrag omhoog gaan. U zult dan dus ook meer geld betalen voor de premie. Heeft u al nagedacht over bijvoorbeeld de rouwadvertentie of de rouwkaarten?

Wist u dat sommige uitvaartverzekeraars mensen boven een specifieke leeftijd niet meer accepteren? Let hier dus goed op en sluit op tijd de uitvaartverzekering af.

De nazorg

Veel uitvaartverzekeraars richten zich op het traject van de voorbereiding en de uitvoering van de uitvaart. Hierna zit het werk erop. Tenminste dat vinden ze. Veel mensen zitten echter vaak nog met problemen en moeilijkheden. De rouwverwerking begint vaak pas wanneer iedereen de uitvaart heeft verlaten. De nabestaanden worden dan geconfronteerd met de feiten en zullen de overledene op specifieke mensen nog harder missen.Leeftijd

Het is dan belangrijk om terug te kunnen vallen op een stukje nazorg. Hulp bij de rouwverwerking en hulp op moeilijke momenten. Er zijn uitvaartverzekeraars welke dit goed begrijpen en deze hulp ook bieden. Het is prettig om ook dan nog een beroep te kunnen doen op de uitvaartverzekeraar.

De extraatjes?

We hebben net al een extraatje genoemd bij de uitvaartverzekering. Je betaalt vaak veel premie. Het is dan goed om een uitstekende service en begeleiding te krijgen. Een extraatje is dus de nazorg. Het is echter ook in het voortraject bij leven waar de uitvaartverzekeraar een verschil kan maken. Het is hier waar de uitvaartverzekeraar kan helpen. U kunt met de hulp van de uitvaartverzekering een wilsbeschikking opstellen. Hierin kunt u aangeven hoe u graag uw eigen uitvaart ziet.

Het is mogelijk om zo een uitvaart te krijgen waar u van houdt. Ook kunt u een testament opstellen. Hiervoor zult u echter naar een notaris moeten gaan. Een goede uitvaartverzekeraar zal het echter als extra service aanbieden.

Hoe goed is de service

Is de uitvaartverzekeraar goed bereikbaar? Moet u lang wachten als u ze belt? Krijgt u antwoorden waar u niets mee kunt? De service is vaak een ondergeschoven kindje bij veel bedrijven. Gelukkig begrijpen de meeste uitvaartverzekeraars, dat service de basis is van het succes. Het gaat om goede zorg. Goede zorg start met goede service.

Zijn ze aangesloten bij een keurmerk of branchevereniging?

Er zijn een verschillend aantal keurmerken en brancheverenigingen voor uitvaartverzekeringen en uitvaartbedrijven. Het is verstandig om te kijken of ze hier bij zijn aangesloten. Het zorgt onder ander voor een goede afwikkeling van klachten en ook voldoen ze aan een aantal basiscriteria om een goede service te krijgen.

Maak u keuze!

Ontdek alle verschillende zaken van een uitvaartverzekeraar. Kijk wat uw persoonlijke premie is (op uw leeftijd) en waar u het beste terecht kunt voor het verzekeren van uw uitvaart. Waar betaalt u meer en waar minder? Waar krijgt u de juiste nazorg? Of heeft u dit niet nodig? Waar kunt u met een gerust hart uw begrafenis of crematie verzekeren?

Het is goed om eerst een goed beeld van uw eigen uitvaart te krijgen. Kijk welke prijskaartjes hierbij horen en kies dan een goede uitvaartverzekeraar. Vraag anderen om advies en laat u ook goed voorlichten door een adviseur.

Monuta uitvaartverzekering

Monuta uitvaartverzekering

Monuta uitvaartverzekering

  • Verzekerd bedrag € 8500
  • Betaaltermijn: tot 85 jaar
  • Kinderen meeverzekerd

Overall Rating

Monuta uitvaartverzekering Info