Levensverzekering

Wat kost een levensverzekering?

Wanneer u een levensverzekering wilt afsluiten dan kan dit om verschillende vormen van verzekeringen gaan. Het kan een uitvaartverzekering zijn, een overlijdensverzekering, een kapitaalverzekering of een lijfrente polis. Er zijn verschillende opties. Er zijn verschillende namen voor de verschillende soorten levensverzekeringen.

Ook worden pensioentegoeden en speciale bankrekeningen of beleggersrekeningen aangeduid als een levensverzekering. Het is vaak niet zo, dat u een levensverzekering afsluit. Vaak sluit u een van de genoemde verzekeringen af. Het is natuurlijk compleet afhankelijk van het doel van de verzekering welke u kiest.
Levensverzekering

Natuurlijk is het belangrijk om te weten wat de premie is van uw verzekering. Het is belangrijk om te weten welke kosten u maakt en wat u hiervoor terugkrijgt. Ook zorgt een verzekering uiteindelijk voor gemoedsrust en een plan voor de toekomst. Een noodvoorziening, voor wanneer er iets misgaat en een mogelijkheid om dromen uit te laten komen. De premie van de levensverzekering is gebaseerd op het doel, de kans dat het verzekerde event daadwerkelijk gebeurt en uiteindelijk hoe hoog de uitkering dan is.

Bij een overlijdensrisicoverzekering is het dus belangrijk om te weten hoe oud iemand is. Men kijkt dan naar de gemiddelde leeftijd wanneer een man of vrouw overlijdt in een land en baseert daar de premie op. Uiteindelijk wordt de premie bepaald door data welke er is en de statistieken, dat een event gebeurt. In dit geval gaat het dus om het overlijden van een persoon. Bij een lijfrente verzekering wordt juist gekeken wat de kans is, dat iemand nog leeft op een specifieke datum. Als die kans groot is dan is de premie hoger en wanneer dit niet het geval is, is de premie lager.

Waarom voor een levensverzekering kiezen?

Er zijn meerdere redenen om een levensverzekering af te sluiten. Veel jonge mensen worden ermee geconfronteerd wanneer ze een huis willen kopen. Het is dan een verplichte verzekering van de bank om een hypotheek te verkrijgen. Het zorgt er voor, dat wanneer een van de twee inkomens wegvalt de andere persoon gewoon de hypotheek kan betalen. Het is natuurlijk goed om deze zekerheid te hebben. Het is prettig om te weten, dat u nabestaanden de rekeningen kunnen blijven betalen en niet in de problemen komen.

Een tweede reden om een levensverzekering af te sluiten is om de kosten van een uitvaart te bekostigen. Hoewel jonge mensen deze polis ook afsluiten, zie je oudere mensen een uitvaartverzekering afsluiten. Het besef, dat het leven niet eeuwig is zal hierbij meespelen. Een uitvaartverzekering kent trouwens een leeftijd bepalende premie. Wanneer men ouder is wordt de premie hoger. De kans om te overlijden is immers ook hoger.


Een kapitaalverzekering is af te sluiten om verschillende redenen. Het kan zijn om geld bij elkaar te sparen voor de studie van een zoon of dochter. Ook kan het een kapitaalverzekering zijn om eerder met pensioen te kunnen gaan. Daarnaast zijn er nog tal van andere redenen. Een sabbatical misschien of een wereldreis. Het is goed om rekening te houden met de belastingvoordelen bij een kapitaalverzekering.

De lijfrente verzekering

Het is ook een optie  om een (levens)verzekering af te sluiten welke juist geld uitkeert wanneer u nog in leven bent. Het gaat hier om een lijfrenteverzekering. Het is een kapitaalverzekering welke start met uitkeren op een specifieke datum (bijvoorbeeld wanneer u met pensioen gaat) tot u sterft of voor een specifiek aantal jaren. Het is ideaal om een pensioengat te overbruggen. Zeker nu de regels rondom het pensioen aan het veranderen zijn is het slim om hiernaar te kijken.

Een gemengde levensverzekering

Hier gaat het om een combinatie van in leven zijn en bij overlijden. Het maakt dus niet uit of iemand overlijdt of leeft: Er is een uitkering. De gemengde verzekering kan een mix zijn van de twee. Het kan een uitkering geven aan u vanaf een specifieke leeftijd. Ook kan het een uitkering geven aan uw nabestaanden wanneer u overlijdt.

Sparen, pensioen en beleggen en de levensverzekering

Het is mogelijk om binnen een kapitaalverzekering te sparen en te beleggen. Het kan gebeuren voor het pensioen en ook voor andere doelen. Het kan zijn voor de school of bijvoorbeeld een wereldreis. Wanneer u hiermee start is het mogelijk om een toekomstvoorziening te realiseren voor jouw dromen, wensen en verlangens.

Waarom zou u een levensverzekering moeten afsluiten?Levensverzekering

Het is natuurlijk afhankelijk van de fase waarin u zit in uw leven, of u wel of geen levensverzekering moet afsluiten. Het is echter altijd slim om de mogelijkheden te ontdekken.

De kapitaalverzekering is slim om af te sluiten als u een toekomstig spaardoel hebt. Misschien wilt u een specifieke droom uit laten komen. Misschien wilt u een camper kopen, een grote reis maken, een huis kopen of een vakantiewoning aanschaffen. Een kapitaalverzekering kan hierbij helpen.  Ook worden ze vaak afgesloten voor de studiekosten van de kinderen.

Een overlijdensrisicoverzekering wordt veelal afgesloten bij het afsluiten van een hypotheek. Het is logisch om er dan een af te sluiten. Simpelweg, omdat u anders geen hypotheek zal krijgen.

Een uitvaartverzekering wordt veel door mensen afgesloten welke al een eigen gezin hebben of een partner. Ze willen hun nabestaanden niet opzadelen met hoge kosten van een begrafenis of crematie. Of voorkomen, dat ze geen goed afscheid kunnen nemen. Ze willen ook voorkomen, dat ze financieel hiervoor moeten opdraaien.

Vergelijken is verrijken? Ook met een Levensverzekering?Levensverzekering

Er zijn in Nederland verschillende grote verzekeringsmaatschappijen zoals Yarden en Nuvema. Ze hebben allemaal hun eigen premies, voorwaarden en verzekeringen. Het is goed om u hierin te verdiepen. Zeker wanneer u een levensverzekering wilt gaan afsluiten is dit slim. Het zorgt er namelijk voor , dat u op de lange termijn geld kunt besparen. Door meerdere verzekeraars met elkaar te vergelijken kunt u namelijk een lagere premie krijgen. Een lagere premie van 10 euro per maand is 120 euro per jaar en over 20 jaar maar liefst 2400 euro. Wat als de besparing per maand nog hoger is?

Het is goed om te kijken naar de mogelijkheid om een lagere premie te betalen. Essentieel om te weten is, dat u geen slechtere verzekering krijgt. Het is fijn om een lagere premie te belalen, maar houdt u er dan ook rekening mee dat de verzekering minder zaken dekt. Het is slim om zelf uw onderzoek te doen. Ook is het een optie om naar een adviseur te gaan. Houd er dan wel rekening mee dat hier kosten aa verbonden zijn.

Nuvema uitvaartverzekering

5.82* Verzekerd bedrag €7000, betaaltermijn tot 85 jaar *premie per maand, gebasseerd op 18-jarige

Nuvema uitvaartverzekering

Nuvema uitvaartverzekering

  • Verzekerd bedrag € 7000
  • Betaaltermijn: tot 85 jaar
  • Kinderen meeverzekerd

Overall Rating

Nuvema uitvaartverzekering Info