Monuta Review

Monuta Review

Monuta is een van de grotere verzekeraars in ons land. Dit komt mede door de brede keuze van uitvaartverzekeringen welke worden aangeboden. De Monuta uitvaartverzekering bestaat uit een vrij te besteden geld bedrag en een pakket bedrag. Standaard is dit laatste bedrag 7.000 euro.

Monuta uitvaartverzekering, wat zijn de kosten?

Wanneer u een overlijdensverzekering bij Monuta wilt afsluiten is het natuurlijk belangrijk om te weten wat de premie is. Afhankelijk van de hoogte van het verzekerde bedrag en ook afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde persoon. Op basis hiervan wordt de premie bepaald. Er zijn al mogelijkheden vanaf 5,99 euro (voor een 18-jarige) per maand.

De voordelen van een Monuta uitvaartverzekering:

– De organisatie kan naast de uitvaartverzekering ook de gehele uitvaart verzorgen.

– Monuta is een betrouwbare uitvaartverzekeraar met meer dan 1,3 miljoen klanten in ons land.

– Bij Monuta zijn de kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

✅ Bereken uw premie bij Monuta

Over Monuta

Monuta is een van de grotere uitvaartorganisaties van ons land. Het bedrijf bestaat uit twee onderdelen. Het gaat om het Monuta verzekeringen N.V. en om Monuta uitvaartzorg N.V. Het hoofdkantoor is gevestigd in Apeldoorn met daarnaast nog andere vestigingen in het land en bestaat sinds 1932. Ze werken samen met verschillende uitvaartcentra in het land. Door de jarenlange ervaring van dit bedrijf weet u dat de uitvaart in goede handen is.

Keurmerken voor Monuta

Bij deze verzekeraar kunt u onbezorgd een Monuta uitvaartverzekering afsluiten. De organisatie heeft een keurmerk van de Keurmerk Uitvaartzorg. Het is een keurmerk voor betrouwbare uitvaartondernemers. Ook hebben ze het keurmerk Klantgericht Verzekeren. Ze voldoen hiermee aan de kwaliteitseisen voor verzekeraars. Tevens zijn ze aangesloten bij het klachteninstituut Financiële dienstverlening. Het zijn tal van indicaties, dat Monuta streeft naar het hoogst mogelijke voor haar klanten.

De kosten van een uitvaart, afhankelijk van de wensen

Iedereen heeft zijn eigen speciale wensen bij de uitvaart. Natuurlijk letten sommige mensen hierbij meer op het budget dan anderen. Het is goed om te kijken wat de kosten zijn van uw eigen uitvaart. Op basis daarvan kunt u dan bepalen voor welk verzekerde bedrag u kiest.

Na het overlijden van een dierbare komt er veel op u af. De  uitvaartverzorgers van Monuta helpen u om de uitvaart  zo vorm te geven, dat u er met een goed gevoel op terugkijkt. Het is belangrijk om op een passende manier afscheid te nemen. Dit kan u helpen bij de rouwverwerking.

De uitvaartverzekeringen van Monuta

Er zijn verschillende soorten verzekeringen bij Monuta waar u uit kunt kiezen. We nemen ze graag met u door.

De uitvaart basis-verzekering

De basis verzekering is de goedkope variant van de verzekeringen bij Monuta. De verzekering biedt een dekking tot 7000 euro. Wanneer dit niet voldoende is dan is er nog de ‘plus verzekering’ en de ‘top verzekering’. De verzekering breidt de dekking uit tot 8500 euro en tot 10000 euro. Natuurlijk is de maandelijkse premie dan ook wat hoger. Lees u zelf goed in over wat u precies wilt tijdens uw uitvaart. Op deze manier kunt u een juiste beslissing maken en hoeft u hier verder niet meer aan te denken.

De uitvaart flexibel-verzekering

Deze polis dekt alle belangrijke kosten van een begrafenis. De dekking is 6000 euro en is vrijwillig uit te breiden tot een hoger bedrag. Hierdoor ontstaat er dus een flexibiliteit, wat de naam verklaart. Het is mogelijk om de verzekering tot 15000 euro te verhogen. De premie kunt u berekenen via de links op de pagina naar de site van Monuta.

De uitvaart geld-verzekering

Deze polis spreekt voor zichzelf. Hier wordt namelijk alleen geld uitgekeerd bij het overlijden van de verzekerde. Minimaal dien je 1500 euro te verzekeren. Het is hierdoor mogelijk om zelf te bepalen waar de uitvaart plaatsvindt. Het minimaal te verzekeren bedrag is 1500 euro en maximaal 15000 euro. Op deze site kunt u lezen dat de minimale kosten voor een begrafenis rond de 7.000 Euro liggen, denk daarom goed na voor u een verzekering afsluit.

 

Hoe helpt Monuta?Monuta uitvaartverzekering

Wanneer iemand overlijd kunt u een speciaal telefoonnummer bellen bij Monuta. Ze zorgen er dan voor, dat een uitvaartverzorger langskomt voor de verzorging van de uitvaart.  Er is een eerste gesprek waarbij de uitvaartverzorger de wensen doorneemt voor de uitvaart. De opbaarlocatie, keuze voor begraven of cremeren en ook de datum en tijd worden vastgelegd.

De rouwkaart komt ook aan bod om hem op tijd te verzenden. Doordat een uitvaart nu niet direct gebeurt is er wat meer tijd om de uitvaart in te vullen.  De uitvaart wordt zo persoonlijk als mogelijk gemaakt met bijvoorbeeld bloemen uit de eigen tuin, het lievelingseten van de overledene en ook vervoer op maat.

Monuta zorgt ervoor, dat er geen verrassingen achteraf zijn. Alles wordt samengevat in een begroting, waardoor precies te zien is wat de kosten zijn per onderdeel en het totaal. Het is altijd mogelijk om speciale wensen te bespreken voor specifieke muziek, vervoer en de kist.

Wat doet Monuta na de uitvaart?

Monuta weet als geen ander, dat een uitvaart geen evenement is waarna alles stopt. Hoewel het leven verder gaat, is het niet meer hetzelfde. Ook zullen er nog tal van zaken geregeld moeten worden. Monuta weet dat het belangrijk is om troost te vinden. Daarom geven ze het boekje weg “Wie troost mij”. Ook hebben ze een online forum waar iedereen zijn ei kwijt kan. Het is goed om de ervaringen van anderen te lezen en om uw ervaringen te delen. Monuta helpt graag bij de rouwverwerking

Naast de emotionele nazorg is er ook nog de praktische nazorg. Wat moet er nu allemaal geregeld worden? Is er een erfenis? Zijn er kinderen? Wat gebeurt er met de koopwoning of het huurcontract? Wie moet je allemaal inlichten over het overlijden van je dierbare. Heeft u recht op een nabestaandenpensioen? Zijn er andere financiële regelingen waar u gebruik van kunt maken? Het is goed om te ontdekken wat er allemaal kan en mogelijk is. Monuta helpt u hier graag bij om zo te zorgen voor een goede afwikkeling van alle praktische zaken na het overlijden van uw dierbare.

Conclusie; Een allround uitvaartverzekeraar

We kunnen concluderen, dat Monuta een allround uitvaartverzekeraar is met meerdere verzekeringsvormen. Het is een organisatie welke er al vele jaren is en er nog vele jaren zal zijn. Ze helpen en begeleiden mensen bij de uitvaart van de dierbaren en zorgen er voor dat alle financiële zaken afgedekt zijn. Hierdoor ontstaan er geen grote financiële kostenplaatjes bij het overlijden van een dierbare om de uitvaart te betalen. Een uitvaart kost immers al gauw 5000 tot 10000 euro. Tevens is het een emotionele periode. Een periode van rouw en een periode om de praktische zaken door een ander te laten regelen. Een Monuta uitvaartverzekering maakt dat allemaal mogelijk.

Monuta uitvaartverzekering

Monuta uitvaartverzekering

Monuta uitvaartverzekering

  • Verzekerd bedrag € 8500
  • Betaaltermijn: tot 85 jaar
  • Kinderen meeverzekerd

Overall Rating

Monuta uitvaartverzekering Info