Nuvema Review

Nuvema review

Nuvema is een verzekeraar welke al meer dan 70 jaar actief is in ons land. Ze hebben altijd hun eigen koers gevaren met slechts één doel: De individuele wensen van de klant voor hun uitvaart. In Nederland zijn er honderdduizenden mensen met een Nuvema uitvaartverzekering. De polissen zijn compleet op maat aangepast en afgestemd op de wensen van de individuele klant. 

Er worden verschillende vormen van verzekeringen aangeboden. Het is mogelijk om een natura polis af te sluiten, een koopsom verzekering of een kapitaalverzekering. De uitvaartdeposito is ook een optie. Er zijn verschillende voordelen waar de verzekerden op kunnen rekenen bij Nuvema. Denk hierbij aan een:

– Uitvaartpolis op maat

– Lage en betaalbare premie

– Een sterke service

– Periodieke controle van de polis

– Een verzekering voor begrafenis of crematie

✅Bereken uw premie bij Nuvema

De verschillende verzekeringen bij Nuvema

Er zijn verschillende verzekeringen waar je gebruik van kunt maken naast de Nuvema uitvaartverzekering. Dit zijn de natura polis, de kapitaaluitvaartverzekering, een uitvaartdeposito en een begrafenisverzekering. We zullen de verschillende opties doornemen.

De Natura polis

Deze polis is een van de meest gekozen polissen van Nuvema. Het is de basis om een goede dekking te krijgen voor een goede uitvaart. Het verzekerde bedrag wordt hier niet uitgekeerd aan de nabestaanden. De diensten worden allemaal direct betaald.

Het is mogelijk om de natura verzekering op maat samen te stellen. Na het overlijden kunnen de nabestaanden zelf kiezen voor een uitvaartverzorger. Ook zijn er opties rondom de premieduur. Minderjarige kinderen worden kosteloos meeverzekerd op de polis. De dekking geldt over de hele wereld.

De Kapitaaluitvaartverzekering

Bij deze polis wordt er een uitbetaling gedaan aan de nabestaanden. Het verzekerde bedrag wordt dan uitgekeerd. Met het uitgekeerde bedrag kunnen vervolgens de uitvaartdiensten en verwante zaken betaald worden. De polis heeft een grote mate van flexibiliteit ten opzichte van het kiezen van de juiste uitvaart.

Het is mogelijk om hier te kiezen voor een koopsompolis welke door Nuvema aangeboden wordt. Het premiebedrag moet dan in een keer betaald worden. Het is goed om te kijken wat de beste optie is voor u.

De Uitvaartdeposito

Er is ook een uitvaartdeposito mogelijk. Het is dan mogelijk om hier geld in te storten. Het is een spaartegoed wat wordt opgebouwd en bij overlijden wordt uitgekeerd aan de nabestaanden om daarmee de uitvaart te betalen.

Het grote voordeel van deze optie is, dat er geen gezondheidsverklaring verstrekt hoeft te worden aan Nuvema. Vooral voor chronisch zieke mensen en oudere mensen kan het daarom een goede optie zijn. Natuurlijk wordt er jaarlijks rente uitbetaald over het spaartegoed. Het wordt bijgeschreven in de uitvaartdeposito.

De begrafenisverzekering

Er is afzonderlijk een begrafenisverzekering en crematieverzekering. Ze kunnen specifiek voor een van beiden afgesloten worden. De keuze voor een plek op een specifieke begraafplaats en de wensen van de dierbaren of verzekerde persoon. Het is natuurlijk mogelijk om de wensen aan te passen in de toekomst.

De crematieverzekering

Deze polis is een polis om de crematie van de verzekerde te verzorgen. Een crematie kent andere kosten dan een begrafenis. Doordat er geen grafsteen en begraafplaats zijn is het vaak goedkoper. Ook hier is het trouwens mogelijk om de wensen aan te passen gedurende de looptijd.

De geschiedenis van het bedrijf

Het bedrijf is in 1949 opgericht onder de naam Stichting begrafenisfonds Groningen. Het is in 1958 veranderd in de nv Nuvema. In December 1984 is het hoofdkantoor naar Baarn verhuisd. Er zijn inmiddels meer dan een half miljoen mensen verzekerd bij Nuvema.

Hoe nu Nuvema te werk gaat

Laten we in een aantal stappen doorlopen hoe Nuvema’s werkwijze is.

De eerste stap: een inventarisatie van de uitvaartwensen

Het begint allemaal met het inventariseren van de wensen van uw uitvaart. Wanneer een adviseur bij u thuiskomt betaalt u hier advieskosten voor. Het is echter ook mogelijk om zonder een adviseur de verzekering online af te sluiten. Wat heeft uw voorkeur? Een begrafenis of crematie? Een speciale kist? Hoeveel mensen zullen er zijn? Is er een dienst? Het zijn allemaal vragen waar u nu al een antwoord op kunt geven. Door het zelf te doen kunt u een uitvaart op maat samenstelen. Het is een fijn gevoel om alles goed te regelen.

Een belangrijk aspect bij de uitvaart is waar deze plaatsvindt. Wilt u in uw geboorteplaats begraven worden? In uw woonplaats? Of misschien wel in het buitenland? Het kan natuurlijk ook gaan om waar u wilt dat het as van de crematie verstrooid gaat worden.

De kosten van de uitvaart

Wanneer alle wensen duidelijk zijn is het mogelijk om een overzicht te krijgen van de kosten. Het is nu mogelijk om de kosten vast te stellen van de uitvaart. Op basis van de locatie, de wensen en de leeftijd is het dan mogelijk om een premie berekening te maken voor de uitvaart.

Nuvema uitvaartverzekering werkt samen met meer dan driehonderd uitvaartverzorgers door het hele land. Het is een sterk voordeel om zo de lokale kosten vast te stellen voor de uitvaart. Ze kennen de tarieven van de crematoria en ook de kosten van de begraafplaats.

Stap drie: de uitvaartverzekering op maat maken

Wanneer u niet voldoende spaargeld hebt en u niet het risico wilt lopen dat er hoge rekeningen achterblijven voor de nabestaanden is het goed om te kiezen voor een uitvaartverzekering. Het is hierbij belangrijk om de kosten te weten, het soort verzekering wat u wilt en welke specifieke persoonlijke wensen er zijn. Alleen dan is het mogelijk om te ontdekken wat de premie is en hoe goed u verzekert bent in de toekomst.

Is er ruimte voor verandering in de toekomst?

Wanneer u nu een uitvaartverzekering afsluit is het natuurlijk de verwachting, dat u nog lang niet overlijdt. Het is daarom belangrijk om ook ruimte te hebben voor veranderingen. Mogelijk wilt u helemaal niet meer begraven worden of gecremeerd. Het is belangrijk om te weten, dat het mogelijk is om nog aanpassingen te kunnen doen. Ieder jaar wordt er daarom naar de polis gekeken en bekeken of er aanpassingen nodig zijn. Ook wordt er jaarlijks gekeken of de kosten niet te sterk gestegen zijn.

Een kopje koffie en een plakje cake kunnen over 20 jaar een stuk duurder zijn dan nu. Wanneer er 100 tot 200 gasten komen kan een euro al aardig aantikken. En we hebben het dan alleen nog maar over de kosten van de koffie en thee. Het is belangrijk, dat de nabestaanden ook dan geen geld hoeven bij te betalen. Natuurlijk kun je ook verhuizen en kan de locatie veranderen van waar u begraven wilt worden.

Nuvema bied een goede uitvaart!

Bij Nuvema is het mogelijk om een goede uitvaartverzekering af te sluiten. Een Nuvema uitvaartverzekering om uw nabestaanden niet met een hoge rekening op te zadelen voor de uitvaart. Een Nuvema uitvaartverzekering om uw nabestaanden te laten rouwen zonder met het regelen van uw uitvaart bezig te zijn.

Nuvema uitvaartverzekering

5.82* Verzekerd bedrag €7000, betaaltermijn tot 85 jaar *premie per maand, gebasseerd op 18-jarige

Nuvema uitvaartverzekering

Nuvema uitvaartverzekering

  • Verzekerd bedrag € 7000
  • Betaaltermijn: tot 85 jaar
  • Kinderen meeverzekerd

Overall Rating

Nuvema uitvaartverzekering Info