Overlijdensverzekering

Overlijdensrisicoverzekering, wat moet u weten?

Een overlijdensverzekering wordt ook wel een overlijdensrisicoverzekering genoemd. In het kort is het een ORV. Het is een verzekering waarvoor u een premie betaalt. Wanneer de persoon overlijdt op wiens leven de verzekering is afgesloten komt de verzekering tot uitkering. Het is een verzekering welke tot uitkering komt bij overlijden. Een nare situatie natuurlijk, en verstandig om hier wat informatie over op te doen.

Het is zinvol om op zo’n moment een verzekering te hebben. Het geld van de uitkering kan voor verschillende zaken worden gebruikt.De overlijdensrisicoverzekering wordt vaak afgesloten in combinatie bij een hypotheek. Wanneer de partner overlijdt dan wordt een deel van de hypotheek afgelost. Hierdoor zullen de maandlasten omlaag gaan en betaalbaar blijven.

Voor mensen welke al wat ouder zijn en hier niet over na te denken wordt de overlijdensverzekering ook vaak gebruikt als uitvaartverzekering. Er komt een uitkering in geld bij het overlijden van de verzekerde persoon. Vervolgens kan het geld gebruikt worden om een mooie uitvaart te verzorgen en te regelen. Natuurlijk kan het een hoger bedrag zijn dan slechts voor de uitvaart. Het is natuurlijk fijn om de nabestaanden met wat extra geld achter te laten. Uiteraard zijn er nog tal van andere reden om een overlijdensverzekering af te sluiten. Laten we echter eerst meer vertellen over de verzekering.

Wat is de premie van een overlijdensverzekering?

Wanneer u een overlijdensverzekering afsluit is de premie en de uiteindelijke uitkering natuurlijk van belang. Het is logisch dat hoe hoger het te verzekeren bedrag is, hoe hoger de premie is. Er wordt immers meer geld uitgekeerd. Ook is het logisch, dat de premie hoger is wanneer de verzekerde persoon al ouder is. De kans dat iemand langer leeft wanneer hij of zij 20 jaar oud is, is groter dan wanneer iemand al 80 jaar is. De periode tot de kans van overlijden is korter wanneer iemand 80 is dan 20. Hierdoor is de premie dus een stuk hoger voor de oudere persoon. Het gaat bij verzekeringen allemaal om kansberekeningen en de logica hierbij. Men maakt gebruik van data uit de sterftetabellen van ons land.

De overlijdensverzekeringen vergelijken

Het is mogelijk om de verschillende aanbieders van een overlijdensrisicoverzekering te vergelijken op basis van de inhoud en voorwaarden en op basis van de prijs. Natuurlijk is het goed om te kijken naar de premie van de verzekering. Het moet in balans zijn met wat je hiervoor terugkrijgt. Het is echter ook belangrijk om naar het doel te kijken van de verzekering plus de uiteindelijke uitkering. Wanneer u de juiste balans vindt is het belangrijk om voor deze verzekering te kiezen.

Wie biedt een overlijdensrisicoverzekering aan?Overlijdensverzekering

Eigenlijk alle grote Nederlandse verzekeraars bieden een overlijdensrisicoverzekering aan. Het is een recht toe recht aan polis. De voorwaarden zijn vaak (zo goed als) gelijk bij alle verzekeraars. Het is daarom mogelijk om al snel over te gaan tot het vergelijken van de premies. U kunt kijken welke aanbieder de scherpste premie aanbiedt. Het shoppen van een overlijdensverzekering is zeker lonend.

De verschillende soorten overlijdensverzekeringen

Er zijn verschillende soorten overlijdensrisicoverzekeringen. Om te zorgen, dat u voor de juiste kiest is het goed om bekend te zijn met al deze vormen. De tijdelijke risicoverzekering, is een verzekering welke voor een specifieke duur wordt aangegaan. Wanneer de verzekerde voor de einddatum overlijdt volgt er een uitkering. Wanneer dit niet gebeurd hoeft de verzekering niets uit te keren.

De levenslange risicoverzekering is een overlijdensverzekering welke wordt afgesloten om de belasting van de erfenis te voldoen. Het staat vast, dat er een uitkering komt. Hierdoor is de premie van deze verzekering hoger dan die van de tijdelijke overlijdensrisicoverzekering.

De vaste termijn overlijdensrisicoverzekering  is een tijdelijke verzekering. Het verschil hierbij is dat er pas aan het einde van de verzekeringstermijn het geld wordt uitgekeerd. De premie is hierdoor lager dan bij de tijdelijke risicoverzekering.

De gelijkblijvende of dalende overlijdensrisicoverzekering

Het is mogelijk bij deze verzekering om het verzekerde bedrag gelijk te laten of over de looptijd te laten dalen. Het voordeel is dan natuurlijk dat de maandelijkse lasten lager worden. Het wordt vaak gebruikt bij een hypotheek. De hypotheek wordt gedurende de looptijd afgelost en daardoor mag het verzekerde bedrag ook omlaag.

Bij alle verschillende soorten verzekeringen is het belangrijk om te weten wie de begunstigde is.

Wat zijn de voordelen van een overlijdensrisicoverzekering?

Wanneer u een overlijdensverzekering afsluit dan kan dit voor verschillende doelen zijn. Het zorgt hierbij ook voor verschillende voordelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een hypotheek af te sluiten. Ook is het een optie om de verzekering te gebruiken om de erfbelasting te betalen. Voor veel mensen kan dit een probleem verzorgen. Mogelijk moet de overblijvende partner het huis wel verkopen om hieraan te voldoen. Ook is het zo, dat de verzekering als uitvaartverzekering kan dienen. Hiermee is het dan mogelijk om de uitvaartkosten of de kosten van de crematie te voldoen. Het zijn allemaal situaties en momenten wanneer een overlijdensverzekering wordt afgesloten.

Voor alle verschillende fasen in het leven zal men een andere soort verzekering afsluiten. In sommige gevallen wordt aan alles gedacht en al op tijd een overlijdensverzekering afgesloten voor meerdere doeleinden. Vaak zijn het de jonge mensen welke de verzekering afsluiten om een huis te kopen. Pas later in het leven wanneer men ouder is dan vijftig denkt men aan de erfbelasting en ook de kosten van een begrafenis. Het is dan natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor een overlijdensverzekering. De premie zal dan natuurlijk wel wat hoger zijn. Men is immers wat ouder. Het kan echter vaak niet opwegen tegen de voordelen van de verzekering.

Waar sluit ik de overlijdensrisicoverzekering af?Overlijdensverzekering

Het is mogelijk om de verzekering op verschillende manieren af te sluiten. Zo kunt u de verzekering afsluiten via een adviseur. Hierbij moet u natuurlijk rekening houden met de advieskosten.  Op de lange termijn kunt u deze kosten echter terugverdienen, door de juiste verzekering te kiezen. Het is echter wel een element waar u rekening mee moet houden.

Een andere optie is om een verzekering online af te sluiten. Het gebeurd steeds vaker en is een goed alternatief voor de advieskosten. U moet natuurlijk wel goed weten, wat u aan het doen bent. Wanneer u hierover twijfelt na het lezen van de informatie op deze site, kunt u altijd contact op nemen met een van de verzekeraars. Ook wanneer u bijvoorbeeld meer wilt weten over een crematie of levensverzekering. Op deze site vindt u verschillende reviews van verzekeraars zoals Dela en Nuvema.

Wat is de hoogte van uw premie?

Het is goed om te kijken hoeveel premie u zou moeten betalen voor deze verzekering. Natuurlijk is het wel afhankelijk van de vorm van overlijdensverzekering. Door te weten wat de premie is kunt u zelf een beter afgewogen keuze maken om wel of geen overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Yarden uitvaartverzekering

Yarden uitvaartverzekering

Yarden uitvaartverzekering

  • Verzekerd bedrag € 8000
  • Betaaltermijn: tot 85 jaar
  • Kinderen meeverzekerd

Overall Rating

Yarden uitvaartverzekering Info