Rouwadvertentie

Rouwadvertentie, iets persoonlijks

Een rouwadvertentie is een bericht om in een plaatselijke, regionale of landelijke krant te plaatsen om mee te delen, dat iemand overleden is. Het is een advertentie waarin wordt vermeld wanneer er een condoleance is, een begrafenis of crematie. Vaak wordt de tijd en de plaats van de crematie of uitvaart vermeld in de rouwadvertentie. Een uitvaart wordt tegenwoordig steeds persoonlijker.

Ook in de rouwadvertentie en de condoleance advertenties komt dit terug. Nabestaanden, collega’s, buren en ook vrienden brengen via een advertentie in de krant hun medeleven naar voren. Het is een laatste groet en een hard onder de riem voor de nabestaanden. Naast de rouwadvertentie worden er vaak ook rouwkaarten verzonden. Wanneer dit niet het geval is, is het handig dit in de advertentie aan te geven.

De kosten van een rouwadvertentieRouwadvertentie

Een rouwadvertentie plaatsen kost geld. Het is afhankelijk van de oplage van de krant hoe hoog de kosten zijn. Een rouwbericht in een nationale krant zal duurder zijn dan die van een huis aan huis blad. Dagbladen en weekbladen berekenen de kosten van een advertentie op basis van het aantal millimeters.

De rouwadvertentie in de krant

Vaak is de rouwadvertentie in de krant een kopie van de rouwkaart. Het is vaak een kleinere versie. Het is belangrijk om hier vooral persoonlijk te zijn. Zorg voor een persoonlijke tekst en natuurlijk ook, dat alle essentiële gegevens, zoals leeftijd, genoemd worden in de advertentie.

De kosten van een advertentie zijn relatief hoog. Het is belangrijk om vooraf na te denken of het de kosten wel waard is. Wanneer u meerdere rouwkaarten verstuurd naar vrienden en familie kan het overbodig zijn. Wie leest de krant daadwerkelijk? En wie wil u bereiken met de rouwadvertentie. De eventueel nog overgebleven laatste schoolvrienden van de overleden persoon? Collega’s van tien jaar terug?

Een rouw-advertentie is vooral zinvol wanneer de overleden persoon veel maatschappelijke functies had en zich ook inzette voor het vereniging leven. Een rouw-advertentie is goed wanneer u niet alle contacten heeft van de mensen welke de overledene kennen.

Als u een advertentie gaat plaatsen is het vervolgens belangrijk om te beslissen in welke krant u deze gaat plaatsen. Het beste is om voor het plaatsen ook de kosten van de rouwadvertentie op te vragen. Het kan anders nogal prijzig worden en een nare verrassing opleveren. Soms kan een rouwadvertentie in een lokaal huis aan huis blad al voldoende zijn.

Let op: plaats geen adres

Het is belangrijk om geen woonadres in de krant te vermelden. Het biedt mogelijkheden voor ongenodigde gasten om dan een bezoek te brengen. Voorkom dit simpelweg door geen adres te noemen in de rouwadvertentie.

Teksten voor de rouwadvertentie

De tekst van de advertentie kan simpelweg gelijk zijn aan de teksten van de rouwkaart. Het is belangrijk om dus het adres weg te laten. Een correspondentie adres toevoegen is wel mogelijk. Hierdoor kunnen alle betrokkenen het medeleven per post kenbaar maken.

Als u de advertentie na de uitvaart plaatst is het belangrijk, dat u dit in de advertentie kenbaar maakt. Een simpele toevoeging, dat de crematie of begrafenis al heeft plaatsgevonden is voldoende.

Wel of geen foto in de rouwadvertentie?

Het is natuurlijk mooi om een foto van de overleden persoon in de rouwadvertentie te plaatsen. Hiermee is het mogelijk om meer mensen aan te spreken, die de overleden persoon kenden. Soms kent u iemand wel van gezicht, maar niet direct van naam. Het is dan prettig om de advertentie te zien met een foto.

Het nadeel is natuurlijk wel, dat de kosten van de advertentie omhoog gaan. Een foto neemt immers ruimte in beslag. Het is hierom vaak een afweging om dit wel of niet te doen. Afhankelijk van uw budget kunt u hier natuurlijk gemakkelijker een keuze in maken.

Voorkom veelgemaakte fouten in een rouwadvertentie

Wanneer men fouten maakt met het afdrukken van een rouwadvertentie moet u dit niet accepteren. Het beste is om over de prijs te onderhandelen of om een herplaatsing te vragen.

Zorg ervoor, dat het duidelijk is of men wel of geen rouwkaarten verstuurd om mensen uit te nodigen voor de plechtigheid, begrafenis, uitvaart of crematie. Het is simpelweg op te vangen door een zin toe te voegen aan de advertentie. “Zij die geen rouw kaart ontvangen hebben mogen deze advertentie beschouwen als zodanig”.

Wie maakt de rouwadvertentie?

De rouwadvertentie wordt vaak met de hulp van de uitvaartondernemer opgesteld. Hij zal een persoon de advertentie laten opmaken, zodat deze printklaar is voor de krant. De teksten zijn vaak al bekend. Het is vaak een manier zoeken naar de juiste indeling. Moet er een foto bij of niet? En wanneer moet hij geplaatst worden.

Hierna is het simpelweg mogelijk om de advertentie te laten plaatsen in een krant.

Waarom wel of geen rouwadvertentie plaatsen?

Het is hierboven al kort besproken. We nemen het echter wat dieper met u door. Een rouwadvertentie plaatsen in een dagblad heeft geen enkele zin wanneer u hier niemand mee gaat bereiken, die hier ook daadwerkelijk op zit te wachten. Wanneer de overleden persoon bijvoorbeeld lokaal niet echt bekend is dan is het plaatsen van een advertentie in een nationaal dagblad overbodig. U zou zelfs kunnen overwegen om in de lokale krant geen advertentie te plaatsen. Het is goed ook vanuit het kostenaspect na te denken hoe waardevol een advertentie is.

Misschien wilt u liever het geld gebruiken om een wat mooiere rouwkaart te laten drukken. De mensen welke deze rouwkaart zullen ontvangen zullen het meer waarderen dan de willekeurige lezers in een dagblad of weekkrant.

Een goed alternatief!

Wanneer u niet in een dagblad een rouwadvertentie wilt plaatsen is het een idee om te kiezen voor een rouwadvertentie in een huis aan huis krant. U heeft zo een redelijk goed bereik lokaal. Ook geeft het u een goed gevoel, dat u de overleden persoon via een rouwadvertentie heeft geeerd. De kosten zijn vaak zeer goed te overzien van een advertentie in een huis aan huis blad, welke wekelijks verspreid wordt. U zou er ook voor kunnen kiezen om een kleinere rouwadvertentie in een dagblad te laten plaatsen en een grotere advertentie met een foto in een huis aan huis krant.

Natuurlijk is het een afweging van kosten, budget, bereik en hoeveel mensen het daadwerkelijk wat zal doen of u wel of niet voor een rouwadvertentie kiest. Niet te vergeten natuurlijk de persoonlijke verwachtingen van de overleden persoon.

Ardanta Uitvaartverzekering

Ardanta Uitvaartverzekering

Ardanta

  • Verzekerd bedrag € 7000
  • Betaaltermijn: tot 80 jaar
  • Kinderen meeverzekerd

Overall Rating

Ardanta Uitvaartverzekering Info