Rouwkaarten

Het laatste visitekaartje

Het laatste visitekaartje van de overleden persoon: de rouwkaarten. Het is het laatste document waarop de naam zal staan. Van belang is, dat dit op een goede manier gebeurt. Het is belangrijk, dat de Rouwkaartenrouwkaart op de best mogelijke manier gemaakt wordt. De teksten op de kaarten zijn ook van groot belang. Deze worden vaak door de nabestaanden samengesteld. Ieder mens en ieder leven is uniek en hierdoor is het moeilijk om een standaard te gebruiken om deze tekst te schrijven. Ook gebeurt het overlijden vaak onverwachts.

Het is dus ook niet zo, dat u de tekst al klaar heeft liggen. Soms heeft de overleden persoon hier echter al over nagedacht en alles klaar liggen voor de nabestaanden. Een mooie rouwkaart is een persoonlijke kaart met een persoonlijke tekst en eventueel een foto op de voorkant van de kaart van de overleden persoon.

Waar moet u aan denken bij een rouwkaart?

Bij rouwkaarten is het belangrijk om te denken aan een aantal zaken. De voorkant is belangrijk en de teksten. Ook is het mogelijk belangrijk om een routebeschrijving toe te voegen aan de rouwkaart voor de mensen welke uitgenodigd zijn bij de uitvaart. Bij een rouwkaart moet u natuurlijk ook aan de bidprentjes denken. De bidprentjes welke men krijgt van de overleden persoon.

Denk ook na over de verzending van de rouwkaarten en of er een online rouwkaart komt met condoleance gelegenheid. Vervolgens zou u na de uitvaart nog een dankbetuiging kunnen sturen.

Het uitzoeken van de rouwkaarten

Wanneer u rouwkaarten wilt versturen is het natuurlijk belangrijk om de juiste kaarten te kiezen. De uitvaartondernemer kan u hier vaak uitstekend bij helpen. Ze hebben vaak een ruime keuze aan mogelijkheden. U kunt hier dan met de nabestaanden een keuze uit maken.
Het is ook mogelijk tegenwoordig om zelf de rouwkaart te maken. U kunt zelf een ontwerp maken en de teksten gaan schrijven. Vervolgens kan hier een rouwkaart en bidprentje mee gemaakt worden. Het is zelfs mogelijk om het in de overlijdensadvertentie te gebruiken. Het is wel belangrijk om dit snel uit te voeren. Er is slechts een beperkte periode beschikbaar om de kaarten te versturen.

De bidprentjes

Vooral in de Katholieke delen van het land worden er bidprentjes uitgedeeld na de mis of na de crematie. Er staat een korte levensloop op de binnenkant en een afbeelding op de buitenkant. Vaak wordt een foto van de overleden persoon gebruikt.

De teksten op de rouwkaart

Het is zeer persoonlijk om zelf de tekst te schrijven voor de rouwkaarten. Natuurlijk kan een uitvaartondernemer u hierbij helpen. Het is niet voor iedereen weggelegd om alles netjes en zonder spelfouten te schrijven. Zorg er echter altijd voor, dat het een persoonlijke tekst wordt.

Een routebeschrijving

Het is slim om een routebeschrijving op te nemen naar een begraafplaats of het crematorium. Mensen kunnen zo gemakkelijker op de plek van bestemming aankomen.

De rouwkaarten versturen

De uitvaartondernemer zal voor het verzenden van de rouwkaarten gebruik maken van speciale enveloppen. In de verzendenveloppen gaan de rouwkaarten. Plaats een postzegel en hij kan verstuurd worden. Bij de post krijgen ze een speciale behandeling en worden ze nog de volgende dag bezorgd door de post.

Het internet en de condoleance kaart

Het is ook mogelijk om via het internet per email condoleance kaarten te versturen. Het is mogelijk om dit op twee manieren te doen. Een is om een condoleance kaart per email te verzenden. De andere manier is om op het internet de condoleance kaarten te bestellen en te laten bezorgen. Het bedrijf zorgt dan voor de complete verzending, het drukken en het plaatsen van de adressen.

Post op het adres van de overledene

Het is mogelijk, dat mensen rouwkaarten beantwoorden met een eigen brief of kaart. Het is goed om te weten, dat het mogelijk is om de post door te laten zenden naar een ander adres. Er zijn op het postkantoor speciale formulieren om dit te laten doen. Het is ook mogelijk om de post te blokkeren via het Nationale overledenenregister.

De dankbetuiging

Het is goed om vier tot zes weken na de uitvaart een dankkaart te verzenden. De dankbetuiging is vaak de mini versie van de rouwkaart. De uitvaartondernemer kan u hierover voorlichten. Het is mogelijk om hier wat meer de tijd voor te nemen. Het is verstandig om eerst een proefdruk op te vragen.Rouwkaarten

Waar kiest u voor?

Wanneer u een wilsbeschikking opsteld kunt u zelf bepalen welke kaarten er verstuurd worden. U kunt zelfs de tekst al schrijven, nog voordat u overleden bent. Met een wilsbeschikking is het mogelijk om de regie over uw uitvaart in handen te houden. U kunt zelf bepalen welke zaken welk of niet gebeuren. Ook kunt u zelf bepalen hoe u uw uitvaart het liefste zou zien. Het is prettig om hier gebruik van te maken. Kijk naar de verschillende mogelijkheden om een rouwkaart te maken.

Het is nu mogelijk om een kaart te kiezen welke goed bij u past als persoon. Het kan een vrolijke kaart zijn, een droevige kaart of een eenvoudige kaart. Door een kaart te kiezen, die bij u past wordt het zeer persoonlijk. Het is vaak de persoonlijke noot welke een ander kan raken.
Natuurlijk is het ook goed om een bedankkaart te sturen na de uitvaart. De overleden persoon komt nog een keer onder de aandacht en wordt nogmaals herdacht. Het is prettig en fijn om hier aan te denken.

Wat zijn de kosten van een rouwkaart?

De totale kosten van het verzenden van rouwkaarten hangt van een aantal zaken af. Wanneer u zelf het ontwerp gaat maken dan kunt u hier al direct een besparing realiseren. Daarnaast is het aantal kaarten bepalend voor de hoogte van de kosten. De kaarten moeten gedrukt worden en ook verzonden. De kaart zelf is er ook in verschillende uitvoeringen. Er zijn basis kaarten en ook zeer mooie afgewerkte kaarten. Op basis van het soort kaart en het aantal te verzenden kaarten wordt het totale budget hiervoor bepaald.

Het is mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten. Hierin kunt u vooraf ook het aantal te versturen rouwkaarten opnemen. Het is voor veel mensen een ideale oplossing om de hoge kosten van een uitvaart op te vangen. De maandelijkse premie is vaak beter te overzien dan de eenmalige hoge kosten van een uitvaart. Ontdek de mogelijkheden hiervan.

Nuvema uitvaartverzekering

5.82* Verzekerd bedrag €7000, betaaltermijn tot 85 jaar *premie per maand, gebasseerd op 18-jarige

Nuvema uitvaartverzekering

Nuvema uitvaartverzekering

  • Verzekerd bedrag € 7000
  • Betaaltermijn: tot 85 jaar
  • Kinderen meeverzekerd

Overall Rating

Nuvema uitvaartverzekering Info